Gradovi

Predstavnici Resavice s Antićem, prete strajkom

RESAVICA – Rukovodstvo i sindikat rudnika Resavica razgovaraju danas pre podne s ministrom rudarstva i enrgetike Aleksandrom Antićem u Beogradu, a predsednik sindikata Nebojša Milenković najavljuje štrajk upozorenja za popodne.

„Štrajk upozorenja počeće druga smena, jer je u toku formiranje Štrajkačkih odbora po rudnicima i dogovor sa poslovodstvom o minumalnom procesu rada“, rekao je Milenković, koji je i predsednik Štrajkačkog odbora.

Odluka o stupanju u štrajak upozorenja u svih devet rudnika sindikat je juče doneo zbog toga što, kažu, nisu ispunjenji štrajkački zahtevi i zaključci sa sastanka ministra rudarstva i energetike od 22. januara.

Rudari traže da počne isporuka uglja termoelektranama Elektroprivrede Srbije, da se reši status preduzeća posle 31. maja i najava reorganizacije preduzeća, isplata nadoknada za smenski rad rudarima, uplata doprinosa za penzioni staž za 2011. i sedam meseci 2012. godine, prijem jamskih radnika koji rade duže od godinu dana u radni odnos na neodređeno vreme i izradu socijalnog programa na osnovu člana 74. Kolektivnog ugovora preduzeća.

Foto Tanjug/N. Milošević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh