Gradovi

Predstavnici Železare sledeće nedelje u Kini

SMEDEREVO – Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzmanja srpske farbike od strane novog vlasnika, kompanije Hestil, saopštila je Železara Smederevo.

Kamaraš je podsetio da je ceremonija potpisivanja ugovora bila značajan događaj za Železaru, ali da pravi posao tek predstoji. On je istakao da saradnja sa predstavnicima Hestila već uveliko postoji i da će sledeće nedelje predstavnici Železare posetiti fabriku u Kini.

„Strateški posmatrano uz finansijska ulaganja Hestila i novu tehnologiju proizvodnje koju donose, ova kupovina će predstavljati benefit i za Srbiju i za Hestil. Mi se već godinu dana borimo sa teškim uslovima na tržištu i novom vlasniku smo predstavili izazove sa kojima smo se susreli u Smederevu, a od njih sada očekujemo rešenja,“ rekao je on. Prvi zajednički korak je povećanje proizvodnje i druga Visoka peć je juče krenula sa radom. Sledeći korak je smanjenje troškova proizvodnje, nove investicije i uvođenje novih proizvoda koje ćemo imati u ponudi. Na kraju, mislim da je od velikog značaja dovesti mlade ljude, uspostaviti saradnju univerziteta u Srbiji i Kini i dati im mogućnost da ovde rade i obezbede sebi kvalitetan život“ rekao je Kamaraš.

Ambasador je istako da očekuje da suštinska saradnja počne u narednih mesec dana i da se nada plodnim rezultatima. On je zahvalio Kamarašu što je učestvovao u pregovorima oko ove privatizacije: „Vaše iskustvo i poznavanje lokalnih prilika je od velikog značaja i vi ste ključna ličnost u ovoj saradnji, od koje zavise naši rezultati“, rekao je on.

Ovom prilikom Li Mančang je obišao postrojenja Visoka peć i Čeličana kako bi se bliže upoznao sa procesom proizvodnje čelika u Smederevu, navodi se u saopštenju.

Foto Tanjug/S. Radovanović, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh