• Gradovi

  Preletačević: Nema jake opozicije, postojeća nije animirala ljude

  Predsednički kandidat Luka Maksimović, zvani Ljubiša Preletačević – Beli, ocenio je  da nema jake opozicije u Srbiji i da opozicione stranke „nisu dovoljno animirale ljude“.

  Gostujući na  televiziji N1 Beli je rekao da je njegov fiktivan lik, Preletačević, uspeo da animira gradjane „jer se isti ljudi motaju na političkoj sceni 30 godina“.

  „Od 5. oktobra im niko više ne veruje. A onda se pojavljuje fiktivan lik koji animira ljude i svi hoće da glasaju za njega. Ljudima treba nešto novo, mi možda nemamo plan, ali imamo cilj“, kazao je Preletačević.

  Po njegovim rečima, vlast u Srbiji je „jako organizovana, a opet nekako slaba“.

  „Vučić je veoma ozbiljan i tačno zna šta radi. Vlast je jako organizovana, a opet slaba u smislu da ima slabe igrače, ima petoricu ili šestoricu kvalifikovanih oko Vučića, a ovo ostalo je sačuvaj bože. Vučić sve vuče, zato je i lider, ostali nisu dovoljno kompetentni“, ocenio je Preletačević.

  On je naveo da je satira „pravi način da se iskaže ljudski bunt i sve ono negativno što nas okružuje“.

  „Ja nisam izašao sa konkretnom idejom kako ću da preporodim Srbiju, već sam došao na umetnički način da ismejem politiku. Ona 30 godina ismeva narod, a sad narod ismeva politiku“, rekao je Preletačević.

  On je naveo i da se „ne opterećuje previše“ mogućnošću da Upravni sud poništi njegovu kandidaturu.

  „Postoji šansa da me izbace iz trke za predsednika, ali je se ne opterećujem time. Imam tim pravnika, koji je skoro završio fakultet i to im je praksa, oni znaju o tome, ja znam manje od vas“, rekao je Preletačević.

  Govoreći o odnosu Srbije prema EU, kandidat grupe gradjana „Beli – Samo jako“ kazao je da bi gradjani na referendumu trebali da odluče o eventualnom članstvu u Uniji.

  „Mislim da na treba da ulazimo u NATO jer je to kao kad vas prebije neko, a vi hoćete da se družite s njim, ali i to neka odluči narod na referendumu a ne ja“, kazao je Preletačević.

  On je naveo i da ne bi priznao nezavisnost Kosova „jer je gre’ota da vam se otcepi deo zemlje“.

  „Neka sila, istočna ili zapadna, odlučuje šta će se tamo desiti. Ja ne bih voleo cepanje, voleo bih da se svi ujedinimo, ali ne odlučujem ja o tome. Branio bih Ustav Srbije i ako može i to pitanje bih stavio na referendum“, rekao je Preletačević.

  Dodao je da bi bio zadovoljan kada bi na predsedničkim izborima 2. aprila osvojio više od pet odsto glasova.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com