• Gradovi

  Prelević: Bilo je očekivano da vodje JSO budu oslobodjene za pobunu, optuznica sluzila za napade na Kostunicu

   

   

  Bivši koministar unutrašnjih poslova Božo Prelević ocenio je danas da je bilo očekivano da će bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije (JSO) biti oslobodjeni optužbi za oružanu pobunu 2001. godine i dodao da presuda pokazuje da nije dokazano ništa od onoga što je tvrdio tadašnji potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović.

  U izjavi agenciji Beta, Prelević je rekao da je iza svega bila ideja da se prozove tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica za nešto za šta nije bio odgovoran.

  „Svako ko zna šta je (ubijeni premijer) Zoran Djindjić rekao na 61. i 62. sednici Vlade Srbije zna i da je presuda morala da bude oslobadjajuća“, rekao je Prelević.

  On je dodao da je to jedan od retkih slučajeva gde tužilac nije dokazao nijednu svoju tvrdnju iz optužnice.

  „Nemam nijednu lepu reč za (vodje JSO) Legiju, Zvezdana i Gumara ali je jasno da ta optužnica nije stajala. Uostalom, podneta je uoči izbora 2012. godine i mislim da je to bila politička odluka“, rekao je on.

  Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas bivše pripadnike JSO optužbi za organizovanje oružanje pobune 2001. godine.

  Oslobododjeni su nekadašnji komadant JSO Milorad Ulemek Legija koji nije prisustvovao izricanju presude, Zvezdan Jovanović, Veselin Lečić, Dragiša Radić, Vladimir Potić, Dragoslav Krsmanović i Mića Petraković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com