Gradovi

Premijer danas sa novim ambasadorom SAD

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa novim ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Sastanak će biti održan u zgradi Vladi Srbije.

Ambasador Skot predao je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću akreditivna pisma.

Skot je sinoć izjavio da je poruka američkog predsednika Baraka Obame i državnog sekretara Džona Kerija da Srbija ima podršku Vašingtona na svom strateškom putu.

„Predsednik Obama i državni sekretar Keri su mi jasno poručili: Naša politika bi trebalo biti da podržavamo Srbiju na strateškom putu za koji se Srbija sama odlučila“, rekao je Skot za RTS.

To je, kako je objasnio, Srbija koja ide ka zemlji koja je stabilna, demokratska, zemlja koja raste, koja pruža i priliku mladima, ali i našim investitorima koji imaju mogućnost da napreduju sa investiranjem u Srbiji.

Novi ambasador predstavio se juče i u kratkoj video poruci i na tečnom srpskom jeziku rekao da će podržati napore Srbije na putu ka Evropskoj uniji i poboljšanje regionalnih odnosa.

„Mi zajedno možemo da unapredimo američko-srpske ekonomske odnose, kako bismo stvorili radna mesta i dali priliku mladim ljudima“, dodao je on.

U poruci objavljenoj na sajtu ambasade SAD u Beogradu Skot je rekao da mu je čast da bude američki ambasador u Srbiji.

Foto Tanjug/J. Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh