Politika

Premijer: Nema bojazni da će napasti Srbiju

premijer Srbije Aleksandar VučićFoto: Tanjug, Zoran Žestić

Vučić je posle sastanka sa predsednikom Odbora za odnose sa EU u nemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom rekao da će u narednim danima biti održana sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, a da će nakon toga razgovarati i sa predsednikom republike u vezi sa održavanjem sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Podsetivši da je zbog migrantske krize i poplava borbena gotovost bezbednosnih snaga podignuta, Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima hladne glave videti kako ključni objekti u državi mogu da budu dodatno zaštićeni.

Vučić je rekao da je ludilo i psihopatologiju nije lako pobediti, navodeći da i zemlje koje su dvadeset puta bogatije od Srbije nisu mogle da spreče napade u sedištu Evropske unije.

Najbolje što možemo da uradimo je da pokažemo da se ne plašimo, da preduzmete mere i da zašitite ljude i da gledate da uništite tu pošast“, rekao je Vučić.

On je naveo da Srbija, iako je mala i gotovo beznačajna u poređenju sa Nemačkom, pruža punu podršku u borbi protiv terorizma i da je spremna da u tome učesvuje kroz oružje, oruđe, municiju.

„Naš je posao da zaštitimo granice, objekte i stanovništvo“, rekao je Vučić i dodao da će biti preduzeto sve što je moguće da se spreče napadi, jer za to nikad ne mogu postojati potpune garancije.

Navodeći da su napadi u Briselu u razmerama onih koji su se dogodili u Parizu, Vučić je rekao da teroristi šalju poruke da nigde nije bezbedno i da ruše temeljne evropske vrednosti.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh