• Ekonomija

  Premijer: Prelomna za Srbiju, ali sledi boljitak

  „Vlada je udarila temelje modernoj Srbiji“, rekao je Vučić u razgovoru sa građanima Aranđelovca, gde je otvorio put od tog grada do mesta Krćevac.

  Vučić je istakao da će u narednom periodu biti nastavljen privredni rast, povećan broj investicija i izgrađeno još više kilometara autoputeva, precizirajući da će za dve godine biti završeno više puteva nego u proteklih 40 godina.

  Rast u 2016. veći od 2%

  Govoreći o ekonomskim rezultatima u protekloj godini, Vučić je rekao da je ona bila dobra jer su sprovedene teške mere i istakao da je povećan privredni rast, koji će u 2016. godini biti preko dva odsto, a u 2017. i preko tri odsto.

  „Srbija je nezavisna i suverena zemlja, sa ponosnim narodom i takvu politiku će i ubuduće voditi“, rekao je Vučić.

  Navodeći da će biti nastavljena rehabilitacija puteva u tom delu Srbije, Vučić je kazao da je planirana obnova puta Topola – Rudnik, u dužini od 27 kilometara, koji bi trebalo da bude završen do decembra sledeće godine, kao i da je predviđena obnova puta Topola – Cerovac.

  Ti putevi su, istakao je, veoma važni za građane tog dela Srbije i podsetio da je u toku izgradnja dela Koridora 11 na potezu Ljig – Preljina – Požega.

  „Nastavićemo da rehabilitujemo puteve i imaćemo obnovljenu čitavu mrežu puteva u ovom kraju“, rekao je Vučić koji je bio dočekan na tradicionalni način, uz pogaču i so.

  Premijer je rekao da je već obezbeđen novac za tri mosta i tri klizišta u tom kraju Srbije.

  Vučić je najavio da će u nedelju biti otvorena pristupna saobraćajnica sa šest traka koja će spojiti Putinov most sa Pančevačkim putem, a sledeće nedelje i deo istočnog kraka Koridora 10, kod Crvene Reke.

  Istakavši da nema lakih rešenja i da se grdno varaju oni koji misle drugačije, premijer je poručio:

  „Videćete kako Srbija napreduje svakog dana i svake godine biće sve bolje“, rekao je Vučić i dodao da je ove godine planirano da se obnovi 120 kilometara puteva, a da je obnovljeno čak 200.

  Upitan o investicijama u Aranđelovcu, Vuč je rekao da lokalna samouprava ima na raspolaganju dodatne mere vlade za podsticaj zapošljavanja.

  Vlada, kako je rekao, „čezne da da državni novac privatnicima iz Srbije“, ali je pri tome potrebno, dodao je, da oni obezbede biznis plan i kolaterale (obezbeđenje vraćanja), jer „država neće da baca svoj novac“.

  Pregovara se o određenim investicijama u Aranđelovcu, naveo je premijer, dodajući da je ipak „bolje da se predsednik opštine ne hvali dok se to ne završi“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com