Gradovi

Premijera filma „Povratnik“ 21. januara u Sinepleksu Ušće

BEOGRAD – Film „Povratnik“ Alehandra Gonsalesa Injaritua, sa Leonardom Dikapriom i Tomom Hardijem u glavnim ulogama, biće premijerno prikazan 21. januara u bioskopu „Sinepleks“, u Šoping centru Ušće, najavio je danas distributer „MegaKom film“.

Izuzetno ambiciozan projekat sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine.

Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubecki, Oskarom nagrađen za filmove „Gravitacija“ i „Čovek ptica“, insistirali su da se tokom snimanja koristi samo prirodno svetlo, te je film sniman u ekstremnim uslovima u popodnevnim časovima, obično između 17.30 i 19.30 časova.

Mnogi predviđaju da bi „Povratnik“, pored toga što će ostati upamćen kao ostvarenje neverovatne vizuelne lepote, mogao da bude i film koji će Dikapriju napokon doneti prvog Oskara.

Film ima 12 nominacija za Oskara i dobitnik je tri Zlatna globusa – za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca.

„Povratnik“ je uzbudljivo filmsko remek-delo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednog muškarca i izuzetnu snagu ljudskoga duha.

Lovca Hjua Glasa (Leonardo Dikaprio), teško povređenog, njegovi pratioci, predvođeni Džonom Ficdžeraldom (Tom Hardi), ostavili su da umre duboko u neispitanoj američkoj divljini.

Vođen jakom voljom kao jedinim oružijem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima, Glas se bori za život, dok mu želja za osvetom ne jenjava.

Borba sa medvedom i opstanak u teško pristupačnim predelima Severne Amerike su prikazani u veličanstvenim slikama, zbog čega film mora da se pogleda na velikom platnu, naglašava distributer.

Foto Tanjug, D. Stanković/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh