Novosti online

Премијера представе „Пијани“

БЕОГРАД – Представа „Пијани” Ивана Вирипајева, у режији Бориса Лијешевића, премијерно је изведена вечерас на сцени „Мира Траиловић” Атељеа 212.

Нова драма једног од тренутно најизвођенијих руских и европских савремених драмских писаца нове генерације смештена је на Западу, у неком од данашњих велеграда, где је 14 ликова -банкари, менаџери, добростојећи слој савремених технократа и интелектуалаца и једна проститутка из различитих разлога пијано.

То пијанство, међутим, само је маска, преко које они могу да се осмеле и кажу истине које чак ни сами себи не смеју трезни да признају, истине које откривају колико бесмислено, ништавно и подло живе.

У том „колективном монологу” неки од њих ипак долазе до сазнања да на свету постоји и нешто друго, нешто због чега вреди живети, а то су љубав и нада.

„Пијани” су филозофска комедија о откривању и самоспознаји која садрже опомену и позив свима да се више не боје и да се коначно препусте животу.

Одушевљење представом публика у Атељеу 212, међу којом је био и градоначелник Београда Синиша Мали, показала је великим аплаузом и овацијама глумцима који су се након представе неколико минута задржали поклањајући се на сцени.

У представи иначе играју Марта Бјелица, Небојша Илић, Јелена Ђокић, Исидора Минић, Бојан Жировић, Светозар Цветковић, Дара Џокић, Ненад Ћирић, Бранка Шелић, Вук Јовановић, Дејан Дедић, Бранислав Трифуновић, Страхиња Блажић и Јелена Петровић.

Комад је са руског превео Новица Антић, сценограф је Александар Денић, костимограф је Маја Мирковић, а композитор Александар Костић. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh