Gradovi

Premijeri Srbije i Albanije u Nišu na biznis forumu

BEOGRAD – Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama sastaće se za dva meseca u Nišu, gde će otvoriti srpsko-albanski Biznis forum, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Premijer Vučić je juče, tokom zajedničkog obraćanja javnosti sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom, rekao da će za mesec dana ugostiti premijera Albanije, kao i albanske predstavnike sa KiM i biznismene.

Srbija, rekao je Vučić, želi da na biznis forumima i poslovnim sastancma razvija zemlju i obezbedi veći rast privrede, čuvajući državne i nacionalne interese.

U vladi Albanije za Tanjug kažu da su planirana dva sastanka premijera, jedan u Nišu, a drugi u oktobru u Beogradu, kad bi trebalo da učestvuju na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Na tom skupu će učestovati i pojedini predstavnici kosovske vlade, između ostalih i zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gecaj.

Pojedini mediji, koje je preneo i Tanjug, neprecizno su ranije javili da će u Nišu biti održana zajednička sednica dve vlade, a ne biznis forum.

Foto Tanjug/S. Ilić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh