Ekonomija

Premijeri Srbije i Švedske: Ikea se gradi u 2016.

ikea.jpgFoto: ikea

Vučić je rekao i da očekuje posetu švedskog premijera Srbiji u toku ove godine, kao i da je Švedska zadovoljna čvrstim evropskim stavom Srbije.

Sa ekonomskim gigantima

Premijer Vučić sastaće se danas, drugog dana boravka na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, i sa predstavnicima kompanija Mekinzi, Tarket i Goldman Saks, kao i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj, Sumom Čakrabartijem.

„Glavna tema susreta bili su ekonomski odnosi naše dve zemlje. Ulaganja i poslovanje skandinavskih kompanija u Srbiji predstavljaju znak da smo ekonomski sigurna zemlja. To je dobar signal drugim investitorima“, istakao je Vučić.

On je naglasio da i druge švedske kompanije, kao što su Tetrapak i ABB, posluju u Srbiji i da očekuje dolazak i mnogih drugih.

„Radićemo na poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju stranih investicija. To su nam glavni ciljevi“, dodao je Vučić, koji je sa Lovenom razgovarao i o ekonomskim odnosima dveju zemalja, migrantskoj krizi i evropskim rešenjima.

Srpski premijer u toku popodneva prisustvuje i okupljanju lidera i diskusiji na temu „Kako odgovoriti na humanitarnu krizu“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh