Novosti online

Преминуо млади научник др Филип Брковић

Након краће и тешке болести, у Бриселу је 29. јануара у тридесетој години преминуо др Филип Брковић, објављено је на сајту Факултета политичких наука Универзитета у Београду, на коме је Филип је завршио основне студије у рекордном року, за три године, а након тога и мастер студије из политичке анализе и менаџмента.

Током 2007. године био је млађи сарадник на предмету Историја политичких теорија на ФПН-у. Био је дугогодишњи активиста цивилног друштва и један од оснивача Студентског парламента Факултета политичких наука и његов први председник.

Као стипендиста британске владе усавршавао се на Универзитету Кембриџ, где је завршио мастер из студија развоја. Докторирао је на Универзитету Ворик и Универзитету Либре у Бриселу (где је радио као предавач и истраживач) на тему „Укључивање средње развијених економија у ’Фер трејд’ систем – Студија случаја: Србија”. Овај рад су чланови комисије препознали као водич и уџбеник за Србију и друге земље да постану активнији чланови глобалног „Фер трејд” покрета, који промовише друштвено одговорно понашање у трговини са произвођачима из сиромашнијих средина и земаља, засновано на дијалогу, поштовању и транспарентности са циљем да се повећа обострана корист у међународној трговини.

Филип је иза себе је оставио супругу Катарину и сина Михаила. Његов одлазак је немерљив губитак за породицу, колеге и академску заједницу у Србији.

Сахрана ће се обавити на гробљу Орловача данас у 14 часова, док ће се комеморација одржати у четвртак, 4. фебруара у 17.30 часова, у слушаоници 1 Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh