• Regioni

  PREOKRET: Milanović ponudio Petrovu mesto premijera!

  Milanović je Petrovu poručio da uslov saradnje koalicije Hrvatska raste sa Mostom nije mesto mandatara. Isto tako, naveo je, izražava spremnost razgovora o Petrovu kao budućem mandataru.

  „Pri tome, otvoreni smo za saradnju i sa svim drugim strankama i izabranim saborskim zastupnicima uz uslove koje smo u javnosti već nekoliko puta iznosili“, napisao je Milanović u pismu koje su objavili hrvatski mediji.

  Milanović je pozvao Petrova na nastavak razgovora o formiranju saborske većine i nove hrvatske vlade s napomenom da vremena više nema i da je koalicija na čijem je čelu spremna da se taj sastanak održi u što kraćem roku.

  Međutim, portparol Mosta Nikola Grmoja rekao je da će pregovore nastaviti sa SDP-om samo pod jednim uslovom.

  „Mi ćemo tražiti izjašnjavanje Glavnog odbora SDP-a o one dve tačke, za nestranačkog premijera i trojnu vladu u kojoj bi bili skupa s SDP-om i HDZ-om. Kad odgovore pozitivno ili barem neka prepišu od HDZ-a onda možemo razgovarati“, rekao je Grmoja, preneo je portal Index.hr.

  Istakao je da je HDZ odgovorio uslovno pozitivno, a SDP ih je, tvrdi, odbio.

  „Tražimo da se izjasne na isti način o tome kao HDZ“, kratko je rekao Grmoja i dodao da će se Most saopštenjem oglasiti i povodom Milanovićevog dopisa.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Autor: Tanjug,Foto: Beta

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com