Hronika

Prepolovili mu kaznu: 16 uboda je „obično ubistvo“

nožFoto: ilustracija Guliver/Getty images/Thinkstock

Prvostepenom presudom Višeg suda u Beogradu on je bio kažnjen sa 30 godina robije, ali je Apelacioni sud prepolovio kaznu uz obrazloženje da je reč o „običnom“, a ne teškom ubistvu, piše Telegraf.rs.

Bio spreman za bektsvo?

Tošić je proglašen krivim i što je kod sebe imao falsifikovana dokumenta, pasoš, ličnu kartu i vozačku dozvolu Slovenije, u kojima se nalazila njegova fotografija, ali na drugo ime.

Tošić je 3. jula 2012. godine, u toaletu Termoelektrane u Obrenovcu, sa 16 uboda nožem ubio suprugu Tamaru (32). Pre toga se sa suprugom raspravljao u hodniku restorana, nakon čega su zajedno ušli u muški toalet. On je iz torbice koju je nosio oko vrata izvadio kuhinjski nož koji je poneo od kuće, i Tamaru 16 puta ubo u glavu i telo.

„Ona je trpela sve veći i veći bol, i sve veći i veći strah, do stepena užasa. Smrt je nastupila na licu mesta. Nož i pripremljeno oproštajno pismo, koje je poneo sa sobom, Tošić je ostavio u toaletu, pored tela supruge“ – navodi se u presudi Apelacionog suda.

U obrazloženju presude kojom je kazna prepolovljena, navodi se da je Tošić planirao ubistvo supruge ukoliko odbije da mu se vrati, što proizilazi iz oproštajnog pisma, kao i da je pokazao izuzetnu upornost da je ubije jer joj je zadao 16 uboda, ali da nije imao želju da je muči i uživa u njenom mučenju, što je element teškog ubistva za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

„Pri donošenju odluke o kazni sud je izrekao maksimalnu kaznu za ubistvo jer je ocenio da su otežavajuće okolnosti, a to su raniji život, planiranje izvršenja ubistva ukoliko odbije da se pomiri sa njim, naročita brutalnost kao i to što je iskoristio poverenje oštećenje koja je pristala da sa njim uđe u toalet, pretežu nad delimičnim priznanjem i iskrenim kajanjem i žaljenjem zbog onoga što je učinio“, naveo je Apelacioni sud.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh