Politika

Presuda Ivanoviću politička sila, a ne pravda

vučićFoto: Tanjug, Oksana Toškić


„Nezahvalno je da komentarišem bilo kakve presude, pa i ovu. To nije pravosnažna presuda, ima još borbe. Nažalost, više liči na političku silu, nego na sprovođenje prava i pravde. Ono što možemo da učinimo da pomognemo, to ćemo i učiniti“, rekao je Vučić i dodao da će Srbija pomoći u pravnom smislu Oliveru Ivanoviću i njegovoj porodici.

On je u izjavi za RTS sa Ekonomskog foruma u Davosu istakao da Priština nije sprovela „ni jedno slovo“ iz sporazuma potpisanog 25. avgusta.

„Očigledno da je neko hteo da učini ustupke albanskoj strani, smatrajući da treba da dobijaju nagrade za to što nisu ispunili ni slovo iz sporazuma od 25. avgusta.To nam je nauk da se još snažnije borimo i više radimo„, rekao je Vučić.

„Ja nisam od onih ljudi koji može stvari da preseca i lupa šakom o sto, smatram da najteže situacije moraju da se rešavaju razgovorima i neću teške rečenice da izgovaram“, rekao je premijer na pitanje da li će ova odluka suda uticati na odnose Beograd – Priština.

„Borićemo se za naše interese, za poštovanje prava, međunarodnog prava i tražićemo ispunjenje sporazuma potpisanih u Briselu. Neće biti lako, ali mi se borimo“, rekao je Vučić povodom današnje odluke suda u Kosovskoj Mitrovici da osudi Ivanovića na devet godina zatvora zbog ratnih zločina na Kosovu.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh