• Regioni

  PRETRESI I HAPŠENJA U SARAJEVU: Radončićevi ljudi radili za narko-bosa Keljmendija!

  Dautbašić je dugogodišnji sekretar Ministarstva bezbednosti BiH i jedan od potencijalnih kandidata Saveza za bolju budućnost (SBB) za ministra komunikacija i saobraćaja BiH.

  Nakon raspada koalicije na državnom nivou i ulaska Saveza za bolju budućnost (SBB) u parlamentarnu koaliciju, predsednik SBB-a Fahrudin Radončić potvrdio je u decembru kako planira da Dautbašića kandiduje za ministra komunikacija i saobraćaja.

  Dautbašić već duže vreme radi u Ministarstvu bezbednosti BiH, a do sada je obavljao niz istaknutih funkcija u različitim telima koja deluju pri ovom ministarstvu, navode bosanski mediji. Pored političke funkcije, bio je i predsednik Skupštine Fudbalskog kluba Železničar.

  U akciji je uhapšena i Bilsena Šahman, takođe članica SBB-a i kandidatkinja ove političke stranke za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na Opštim izborima 2014. godine.

  „Hapšenje je rezultat složene operativne akcije koju su, uz nadzor tužilaca, sprovodili policijski službenici SIPA u okviru predmeta kodnog naziva Lutka dva“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  Tokom akcije prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni preduzimali nezakonite radnje i aktivnosti kako bi naveli na davanje lažnog iskaza svedoka u predmetu Tužilaštva BiH protiv Nasera Keljmendija i drugih, kao i predmetu koji se vodi pred pravosudnim institucijama samoproglašenog Kosova.

  U toku su pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu s ciljem prikupljanja dokaznog materijala, koje sprovodi Sipa u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, navode iz Tužilaštva BiH.

  Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

  Autor: EPK

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com