• Kultura

  Previše priče neće napuniti ćup

  Foto: Muzej afričke umetnosti

  Tokom raspusta, u peridu od 1. do 14. februara, program Previše priče neće napuniti ćup – kreativne radionice keramike biće održane u prostorijama Muzeja afričke umetnosti (Andre Nikolića 14, Beograd) gde će zainteresovani moći da pohađaju mini kurs izrade posuda po uzoru na tradicionalnu afričku keramiku. Svaka grupa polaznika radionica će u kontinuitetu od pet radnih dana u tročasovnim terminima (po izboru: 10-13 časova ili 14-17 časova) ovladati tehnologijom izrade, ukrašavanja, glačanja i bojenja predmeta od gline, koji će se zatim peći i pripremiti za izlaganje. Završni deo programa ostavljen je za dva poslednja dana raspusta – subotu i nedelju, kada će učesnici uz pomoć kustosa kreirati izložbu.

  Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove biće održano 14. februara u 14 časova. Nakon završetka programa učesnici će svoje radove poneti kući – kao ćup pun utisaka, novih doživljaja i svega naučenog.

  Radionice vode vajarka Milica Josimov i kustoskinja Marija Ličina.

  Prijavljivanje za radionicu je obavezno, a vrši se putem adrese: africanmuseum@gmail.com. Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti: ime i prezime, godinu rođenja, kontakt telefon, imejl adresu i izabrani prepodnevni ili poslepodnevni termin (10-13 ili 14-17 časova).

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com