• Gradovi

  Prevrnuo se teretni voz kod Kumanova, u prekidu železnički saobraćaj Severna Makedonija – Srbija

  Železnički saobraćaj izmedju Skoplja i Kumanova od danas je u prekidu jer je teretni voz isklizao iz šina i prevrnuo se na toj deonici pruge na Koridoru 10.

  Kako su preneli lokalni mediji, više od 10 vagona teretnog voza izletelo je iz šina i prevrnulo se noćas oko jedan sat posle ponoći i u toj nesreći nije napravljena velika materijalna šteta, a nema ni povredjenih.

  Saobraćaj na pruzi kojom saobraća ekspresni voz Beograd-Solun, prema očekivanjima makedonskih železničkih preduzeća za infrastrukturu i za transport, biće u prekidu narednih nekoliko dana.

  Putnici koji koriste medjunarodni voz Beograd-Solun, kako je najavljeno biće izmedju Skoplja i Tabanovca prevoženi autobusom.

  Vicepremijer Severne Makedonije za ekonomska pitanja Kočo Andjušev očekuje da bi uvidjaj mogao biti završen do sutra ujutro i da bi tada počelo odstranjivanje prevrnutih vagona, kako bi ponovo bio uspostavljen saobraćaj na transportnom pravcu sever-jug, odnosno na Koridoru 10.

  Nakon što budu odstranjeni vagoni, Javno preduzeće za železničku infrastrukturu će u roku od 24 sata sanirati prugu i ponovo uspostaviti saobraćaj, rekao je on posle podne, tokom obilaska mesta nesreće kod kumanovskog sela Čerkeze.

  „Srbija kargo“ i Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštili su ranije danas je da je zbog havarije na železničkoj pruzi kod Kumanova u Severnoj Makedoniji teretni železnički saobraćaj izmedju Srbije i Severne Makedonije trenutno u prekidu.

  „Srbija kargo“ je navela da se trаnsportnim ogrаničenjem obustаvljа celokupаn medjunаrodni sаobrаćаj, sаobrаćаj u trаnzitu (COSCO, GARTNER), kаo i sаobrаćаj robа koje se tovаre u unutrаšnjosti Srbije (HBIS, robа iz Prаhovа, nаftni derivаti i drugo).

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com