• Gradovi

  Prihvaćena optužnica za terorizam u Kumanovu

  SKOPLJE – Osnovni sud u Skoplju je prihvatio tužbu za terorističku organizaciju i terorizam u slučaju kumanovskog naselja Divo, a prigovori su odbačeni kao neosnovani, javili makedonski mediji.

  Još nije poznat tačan datum kada će na optuženičku klupu sesti 29 optuženih. Reč je o 29 Albanaca koji su 9. i 10. maja sukobili sa makedonskom policijom u Kumanovu.

  Posle detaljne analize navoda iz pismenih prigovora na optužbu koji su dostavljeni sudu, kao i navodi optuženih i njihovih branilaca datih na javno održanoj sednici za ocenu optuzbe i na osnovu dokaza na kojima se tužba zasniva, Savet je objavio da je tužba prihvaćena, a da su prigovori odbačeni kao neosnovani.

  Veće smatra da navodi u prigovorima predstavljaju odbranu optuženih zbog čega se ocenjuje da je potrebno da se održi glavna rasprava na kojoj će optuženi imati mogućnost da izlože svoju odbranu i da posle provere svih relevantnih dokaza sud iznese faktičko stanje posle kazneno-popravnih događanja navedenih u ovom krivičnom predmetu.

  Sada je očekuje izbor nadležng sudskog veća posle čega će biti zakazan termin za održavanje glavne rasprave o cecmu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

  Foto Tanjug, video, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com