• BG

  „Prijatelji Šabanu“  7. i 8. Avgusta

  Uvodni muzički program Nišvilla: „Prijatelji Šabanu“  7. i 8. Avgusta

  Emi Dragoi, „Kal“, Nino Ademović, „Spritus Movens“, „Moderato“, Trubači Žarka Stamenkovića i „Rognan Hornorkestra“

  U sklopu programa „Priijatelji Šabanu“ na River stage-u (Amfitreatar na keju) u utorak 7. avgusta nastupiće sastav „Spiritus Movens“  – autorski projekat poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžeraVladana Vučkvića Paje koji je nedavno objavio 9. Studijski album „My Famili Songs“ , zatim orkestar koji predvodi rumunski virtouz na harmonici Emi Dragoi.

  Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera. Nino Ademović koji će se na kraju te večeri predstaviti sa svojim orkestrom zapamćen je i po saradnji upravo sa Šabanom Bajramovićem kojem je bio dugogodišnji aranžer.

  Posle 35 godina profesionalne karijere muzičara, kompozitora i aranžera Nino Ademović se može pohvaliti uspehom umetnika na internacionalnom nivou.

  U sredu, 8. avgusta na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću u programu koji je baziran na world music pravcu,  nastupiće beogradski Duo Moderato, ovoga puta pojačan sa još nekoliko prijatelja muzičara, zatim već etablirani urbani romski bend „Kal“ čiji su stil zapadni kritičari nazvali „Rock`N`Roma”, zatim tradicionalni Trubački orkestar Žarka Stamenkovića i na kraju gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj “Rognan hornorkestra” koji na repertoaru  ima i latino i džez standarde ali i obrade norveških tradicionalnih pesama , kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

  D.K.

   

   

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com