• BG

  Пријава против Зоране Михајловић због гондоле на Калемегдану

  Опозициони посланици Весна Марјановић, Балша Божовић и Марко Ђуришић поднели су данас кривичну пријаву против министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, помоћнице министарке Јованке Атанацковић и других „саизвршилаца у издавању решења којим се одобрава изградња гондоле на заштићеном подручју Калемегдана”.

  Наводећи да се ради о „јасном покушају дивље градње”, посланица Демократске странке (ДС) Весна Марјановић затражила је хитну реакцију тужилаштва, јер су како је оценила, дозволе које је издало ресорно министарство противзаконите.

  „Надам се како ће ова кривична пријава бити још једно правно средство како би се спречило урбанистичко насиље које је тренутно на делу у нашем главном граду”, казала је Весна Марјановић, преноси Бета.

  Она је додала да ће у наредном периоду бити организован протест на Калемегдану где ће поред грађана бити позвани „сви еминентни домаћи и страни стручњаци и све организације које се баве заштитом културне баштине” да како је навела, „стану у заштиту тог културног добра од изузетног значаја”.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com