• BG

  Пријави опасни отпад на opasniotpad@ekologija.gov.rs

  Министар Триван за јачање дијалога и сарадње са привредним сектором

  Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је данас Конференцију посвећену заштити животне средине и управљању отпадом, коју је организовала Америчка привредна комора. Том приликом, истакао је значај успостављања и развијања дијалога са привредном заједницом као значајним субјектом и партнерому остваривању зацртаних циљева за унапређење животне средине Србије и достизање европских стандарда у тој области.

  „Дијалог са привредним субјектима је веома важан, јер само тако можемо очекивати да дођемо до боље, чистије Србије. У складу с тим, у Министарству је одређена особа која се бави само питањима привреде у области заштите животне средине. Екологија није трошак, већ простор за огромне инвестиције. Заједничким напорима, учинићемо Србију бољим местом за живот наше деце.

  Министарство заштите животне средине ће стварати законодавни и административни оквир за решавање проблема у области заштите животне средине,  али истовремено  и за отварање могућности за развој зелене економије”, истакао је министар Триван. “Бавећи се перспективом и будућношћу, ми се бавимо и могућим инвестицијама у животној средини. Министарство ће посветити посебну пажњу сарадњи са привредом,  разматрати изазове са којима се пословни сектор суочава приликом имплементације регулативе и тиме креирати простор за нове инвестиције у области животне средине”, рекао је на Конференцији министар заштите животне средине Горан Триван.

  Амбасадор САД у Србији Кајл Скат овом приликом изразио је спремност своје земље да Србији пренесе искуства и знања у области заштите животне средине. Указао је да су америчке компаније спремне да помогну у тој области, а као позитиван пример могуће сарадње са америчким привредницима навео је посету Србији делегације из Мериленда у организацији Министарства заштите животне средине РС.

  Америчка привредна комора, како је рекаопредседник њеног Одбора за животну средину Драган Лупшић овом приликом, наставиће да се ангажује на јачању конструктивног дијалога представника државне управе, привредне заједнице, локалне самоуправе, и транспоновању позитивних пракси САД у циљу унапређења животне средине Србије.

   

  Пријави опасни отпад на opasniotpad@ekologija.gov.rs

  Н.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com