Gradovi

Prikupljena sredstva za kupovinu jednog aprata za sluh

Prikupljena sredstva za kupovinu jednog aprata za sluh

KOPAONIK – Na Kopaoniku je danas organizovana humanitarna ski trka, a sav prihod namenjen je za kupovinu aparata za skrining sluha kod novorođenčadi, saopštila su Skijališta Srbije.

U humanitarnoj ski-trci na stazi Karaman greben učestvovalo je 95 skijaša, a zajedno sa kompanijom Ringier Aksel Springer prikupljena su sredstva za nabavku jednog aparata za skrinig sluha kod novorođenčadi.

Najbolje vreme je ostvario Dejan Lemić (27,59), drugo mesto je osvojio Aca Đorđević (27,65) a treće Ivica Blagojević (28,52).

Humanitarnu trku su organizovali Skijališta Srbije, Blic fondacija i MK Mountain Resort.

„Skijališta Srbije su na ovaj način želela da daju doprinos akciji, kako bi se prikupila sredstva za nabavku aparata za skrinig sluha kod novorođenčadi. U trci je učestvovalo 95 takmičara, a prikupljena su sredstva za nabavku jednog aparata za skrinig sluha kod novorođenčadi“, izjavio je v.d. direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić.

On je pozvao sve kompanije da se priključe akciji i da daju doprinos i pomognu da se prikupe sredstva za nabavku aprata za 58 porodilišta u Srbiji.

U Srbiji se svake godine rodi 60.000 beba, a oko 300 se rodi sa oštećenim sluhom. Zbog nedostatka tih uređaja, oštećenje sluha kod dece se kasno otkrije i posledice budu znatno veće nego kada bi se gluvoća otkrila odmah po rođenju.

„Blic fondacija“ je 4. marta pokrenula akciju da se svim porodilištima u Srbiji obezbede aparati za rano dijagnostikovanje oštećenja sluha kod beba. Pokrovitelj akcije je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner Radio-televizija Srbije.

„Veliki odziv na današnjoj humanitarnoj trci na Kopaoniku je još jedan dokaz da je Srbija zemlja humanih ljudi. Naša akcija je već naišla na izuzetna ođek i podršku, i ja sam sigurna da će „Blic fondacija“ zahvaljujući ljudima velikog srca u narednih par meseci sva porodilišta u Srbiji opremiti aparatima za rani skrining sluha kod novorođenčadi“, kazala je upraviteljica „Blic fondacije“ i generalna direktorka kompanije „Ringier Aksel Springer“ Jelana Drakulić Petrović.

Preview

HUMANITARNA TRKA

Slide

BERISLAV VEKIC

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

Slide

HUMANITARNA TRKA

HUMANITARNA TRKA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh