Novosti online

Припадници Равногорског покрета напали екипу телевизије Н1

Од нашег сталног дописника

Бањалука – Припадници Равногорског покрета у Дражевини у околини Вишеграда, где се обележавало 70 година од хапшења Драгољуба Михаиловића, напали су чланове телевизијске екипе Н1, репортерку Адису Ибрахимовић и камермана Алена Скорупана, пренели су медији у БиХ. Како су чланови екипе Н1 испричали медијима, све је почело тако што је екипа пришла путу који води до шатора, у ком су се налазили млађи момци у црним оделима и припадници Равногорског покрета.

„Питали смо их да нам дају изјаве, на шта су нас питали одакле долазимо. Када смо рекли да смо из Сарајева, рекли су како не могу давати изјаве. Старији господин је тада пришао и тражио легитимацију. Показали смо личне карте и онда је рекао да не можемо снимати”, рекла је Адиса Ибрахимовић. Каже да су се потом склонили на други пут и покушали снимити неколико кадрова из даљине.

„Напад се десио тако да нисмо то ни приметили. Појавио се старији човек висок два метра и залетио се на сниматеља Алена и почео га ударати камером по глави. Пришла сам и молила га да то не ради, а онда се окренуо према мени и почео ме ударати микрофоном по глави. Када му је испао микрофон, окренуо се према сниматељу и потрчао за њим.

Пришао нам је и други, такође старији човек и говорио страшне ствари”, каже Ибрахимовићева. На срећу, како кажу, спасили су их момци из Србије. „Момци из Србије су полетели према нама и почели да нас бране, да нас гурају од човека. Утрпали су нас у ауто, након чега су почели и други да долазе.

Направили су нам простор да одемо. Кроз прозор су нам се извинили и рекли да им је жао што се то десило, да то није њихов став, да је то дело појединца и да то никад не би урадили”, рекла је репортерка Н1.

Полиција је идентификовала и пронашла особу која је покушала да одузме камеру сниматељу телевизије Н1 из Сарајева, потврдили су медијима у МУП-у РС. Навели су да је скуп полицији уредно пријављен и да му присуствовало око 1.000 учесника.

Међутим инспектор полиције у Вишеграду Нешо Кесић тврди да је ово обележавање протекло у доброј атмосфери, без икаквих инцидената. Кесић тврди да је на скупу било неколико различитих медија из РС и ФБиХ, и да нико од њих није удаљен са овог места нити му је забрањено снимање.

Федрални медији су објавили да је и екипа магазина „Мрежа” Федералне ТВ спречена у обављању свог посла. На снимку који је објављен на порталу телевизије Н1 приказани су кадрови са скупа, а чује се и галама и погрдне псовке непознате особе чије лице на овом снимку није забележено јер је камера била окренута према земљи, који је прво питао „ко вам је дао дозволу да снимате”, а потом псовао „турску мајку” и гласно говорио „500 година нас кољете”.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh