• Hronika

  Припадници Руско-српског хуманитарног центра спасили живот Стајанки Раденовић у селу Радосин у околини Пирота

  СРХЦ и Лада Нива опет спремни да спасавају

  Зима је почела и са хладноћом су дошли снежне падавине, тако да и на путевима су појавили проблеми.

  СРХЦ добио је позив у вези критичне ситуације у региону Пирота, у селу Радосин (20 км од Бабушњице) где је један од становника Стојанка Раденовић има здравствених проблема, и потребна је хитна медицинска помоћ.

  Проблем је био због јаких снежних падавина претходног дана и дубина снега је достигла пола метра, због чега возила служби хитне помоћи нису могли да прођу.

  Пола сата након пријема сигнала од особља Горске службе спасавања Србије оперативна група СРХЦ-а на возилу Лада Нива са свом потребном опремом (лекови, носила, лопате и друго) је већ била на путу. У групи су били спасиоц Центра Константин Гаврилов и возач Саша Стефановић.

  На путу су се они срели са припадницима ГСС и заједно током два сата су пробијале преко снежних наноса, а задњих 2 километара су ишли пешице.

  Повређена жена била је евакуисана на носилима и касније возилом  Лада Нива до болнице.

  У 21:20 жена је допремљена у болницу у Бабушњицу, где јој је пружена одговарајућа  медицинска помоћ.

  Ћерка Стојанке и особље болнице изразили су искрену захвалност спасиоцам.

  Ово је још једна заједничка операција спасиоца из СРХЦ-а и ГСС-а. СРХЦ пружао је помоћ и подршку током међународних такмичења на Копаонику и многим другим активностима.

  Спасиоци СРХЦ-а су искусни професионалци. Они су спремни у сваком тренутку да оду на место ванредне ситуације, а у магацину Центра има све што је потребно за реаговање и уклањање ванредних ситуаицја, спроведење операција спасавања.

  Подсећамо да је прошле зиме током снежног колапса руски тим на возилу Лада Нива помагао је српским колегама у Прокупљу, такође учествовао у потрази за несталим људима (информације на сајту: http://sr.ihc.rs/news/2017/01/10/srhc-ruskim-spasiocima-nije-strasna-srpska-zima

  Љ.П.

  1 Komentar

  1 Komentar

  1. Љубомир Костић

   3. децембра 2017. at 15:42

   Браво!

   Љубомир Костић

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com