• Gradovi

  Pripadnici vojske i policije dobili medalje zbog spašavanja dece i čoveke iz reke

  Ministar odbrane Zoran Djordjević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uručili su danas u Beogradu medaljone šestorici pripadnika vojske i dvojici pripadnika Žandarmerije koji su se prethodnih dana istakli u akcijama spasavanja dvoje dece kod granice prema Bugarskoj i čoveka iz zapaljenog čamca na Lidu u Zemunu.

  Uručujući medaljone Ministarstva odbrane, Djordjević je istakao da su pripadnici još jednom dokazali da dostojno nose svoje uniforme, jer za njih nije bilo dileme treba li pomoći i još jednom dokazati gradjanima da zavredjuju njihovo poverenje.“Nemamo dovoljno dobar način da vam se odužimo, možemo samo da uradimo ono što je često najteže, da vam ljudski i od srca kažemo hvala na vašem herojstvu“, rekao je Djordjević i dodao da je siguran da su ponosni na svoje delo i da im to što nose u sebi niko ne može oduzeti niti im platiti.

  Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković pridružio se čestitkama i rekao nagradjenim pripadnicima da su učinili čast vojsci i policiji time što su dokazali da su spremni za dobra i hrabra dela.

  „Srećni smo što imamo takve ljude koji časno obavljaju svoj posao. Država od nas očekuje da obavljamo zadatke kako najbolje umemo a postoji tim ljudi čija je želja da učine sve kako bi obezbedili bolje uslove za pripadnike vojske i policije“, rekao je general Diković.

  Pripadnici Zajedničkih snaga Vojske i Policije, angažovani na obezbedjenju dela državne granice, pronašli su dvoje dece starosti 16 i 9 godina iz sela Dragovita u opštini Dimitrovgrad, koja su se izgubila čuvajući stoku, i odveli ih do Zdravstvenog centra u Dimitrovgradu.

  Tokom radova pripadnika 1. pontonirskog bataljona Rečne flotile na sklapanju pontonskog mosta preko reke Dunav, do plaže Lido u Zemunu, pripadnici vojske su iz zapaljenog čamca u privatnom vlasništvu, zahvaćenog vatrom, spasili čoveka doplivali do njega i izvukli ga na obalu plaže Lido gde mu je doktorka ukazala prvu pomoć.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com