Gradovi

Pripremno ročište u procesu za lažiranje penzija

BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište u procesu protiv pet optuženih na čelu sa Ivanom Đinđićem, zbog zloupotreba u Fondu PIO lažiranjem podataka za penzije.

Na optuženičkoj klupi pored Đinđića naći će se i Željko Antulov, Predrag Dejanović, Dejan Filipović i Sredoje Mirković.

Na teret im se stavlja udruživanje radi vršenja krivicnih dela i zloupotreba službenog položaja.

Đindić, koji je bio kontrolor plaćenih doprinosa PIO fonda i ostali uhapšeni su početkom maja 2014. zbog sumnje da su omogućili lažne penzije za 58 osoba.

Uhapšeni su pod sumnjom da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe od 2007. do 2014. godine vecem broju lica omogućili nezakonito ostvarivanje prava na starosnu penziju i na taj način oštetili PIO fond za 70 miliona dinara.

Nakon hapšenja je saopšteno da se sumnja da su okrivljeni na ime naplate svojih usluga neosnovano zaradili 113.000 evra i preko 3,3 miliona dinara.

Sumnja se da su sačinjavali falsifikovanu dokumentaciju i unosili neistinite podatke o ostvarenom radnom stažu i stažu osiguranja u matičnoj evidenciji PIO Fonda za veći broj lica.

Ta taj način su, kako se sumnja, licima koja za to nisu ispunjavala uslove omogućili nezakonito ostvarivanje prava na starosne penzije.

Foto Tanjug/video, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh