Gradovi

Pripremno ročište za M. Adrovac zakazano za 22. februar

BEOGRAD – Pripremno ročište u procesu protiv Maje Adrovac, optužene za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, koje je bilo predviđeno za sutra, prekazano je za 22. februar.

Ročište je pomereno zbog promene sudije u tom slučaju.

Krajem januara ovo ročište je bilo odloženo zbog izostanka Beka i njegovog punomoćnika Zdenka Tomanovića, a Beko u ovom postupku ima status oštećenog i treba da učestvuje u suđenju.

Adrovčeva se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od hapšenja, 17. jula 2015. godine.

Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se Adrovčeva izjasniti kratko o krivici, a potom će se utvrđivati sporne i nesporne činjenice.

Sud će, takođe, odlučiti koje će dokazne predloge tužilaštva i odbrane izvesti tokom glavnog pretresa, a nakon ročišta će zakazati početak suđenja koje će biti javno.

Maju Adrovac Više javno tužilaštvo tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

U vezu sa tim pokušajem ubistva dovedena je preko svog DNK koji je nađen na čaurama metaka ispaljenih na Beka.

Optužnicom se Maji Adrovac na teret stavlja da je „neutvrđenog dana tokom 2014. godine, sa umišljajem pomogla N.N. osobi u izvršenju krivičnog dela“.

Ona je, navodi se u optužnici, „nepoznatom izvršiocu stavila na raspolaganje municiju koja se koristi za pištolje marke ‘sig sauer’ model P-210 i ‘zbrojovka 75’, i tako omogućila da je koristi što je i ucinio kada je s umišljajem pokušao da ubije Milana Beka“.

Pokušaj ubistva Beka dogodio se 14. novembra prošle godine u popodnevnim časovima ispred njegove kuće u Beogradu, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Beko na saslušanju u tužilaštvu Maju Adrovac nije prepoznao kao napadača.

Mediji su preneli ranije da su na mestu pokušaja ubistva Beka pronađene četiri čaure metka PPU 9 mm „luger“, kao i da je to municija domaće proizvodnje koju koriste pomenuti „sig sauer“ i „zbrojovka“ i da se proizvodi u fabrici „Prvi partizan“ iz Užica.

Reč je o „dugoj devetki“, najpopularnijem pištoljskom kalibru.

Inače, suprug optužene je Ivan Adrovac koji je od ranije poznat policiji, a prema pisanju medija nije dostupan policiji.

Foto Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh