• Gradovi

  Pripremno ročište za ubistvo Nikole Bojovića 8. decembra

  BEOGRAD – Pripremno ročište u procesu protiv Slobodana Šaranovića iz Crne Gore i još šestorice optuženih za ubistvo Nikole Bojovića 2013. godine u Beogradu i ubistvo Miloša Vidakovića iste godine u Budvi zakazano je za 8. decembar u Specijalnom sudu u Beogradu.

  Nakon pripremnog ročišta koje će biti zatvoreno za javnost, sud će zakazati početak suđenja koje će javnost moći da prati.

  Međutim protiv Šaranovića i njegovog sunarodnika Ratka Koljenšića postupak za ubistvo rođenog brata Luke Bojovića koji je u španskom zatvoru, vodi se i u Crnoj Gori jer je ta držzava pre dve godine odbila da ih izruči Srbiji.

  Njima će se u Srbiji suditi u odsustvu, dok je proces u Podgorici još u fazi istrage, pošto je u sredu podgorički Viši sud ponovo, po treći put, vratio na dopunu tužilaštvu optužnicu protiv Šaranovića i Koljenšića.

  Optužnica za ubistvo Nikole Bojovića i Miološa Vidakovića pored Šaranovića i Koljenšića obuhvata i Miloša Delibašića, Miloša Vojnovića, Slavišu Novakovića, Sašu Cvetanovića.

  Goran Bojanić optužen je samo kao pripadnik grupe

  Optužnicom iz juna ove godine, koja je prethodno u dva navrata vraćana na dopunu istrage, Šaranoviću i Delibašiću na teret se stavlja da su organizovali kriminalnu grupu a ostalim okrivljenima da su postali njeni članovi.

  Šaranović, Koljenšić i Cvetanović su optuženi za teško ubistvo Nikole Bojovića. Šaranović je optužen za teško ubistvo u podstrekavanju, a Koljenšić i Cvetanović da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.

  Povodom ubistva Vidakovića 2. jula 2013. godine na prostoru bara „Sailor“ u Budvi, optužnica je podignuta protiv Šaranovića, Delibašića, Vojnovića i Novakovića, dok je Bojanić optužen samo kao pripadnik grupe.

  Optužnicom se okrivljenom Delibašiću stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju, a Vojnović i Novaković da su kao saizršioci izvršili krivično delo teško ubistvo.

  Šaranoviću se stavlja na teret krivično delo teško ubistvo u pomaganju.

  Nikola Bojović (39) izrešetan je u centru Beograda naočigled brojnih prolaznika, 30. aprila 2013. godine u 7 sati u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru.

  U njega je tada ispaljeno 15 hitaca.

  Osam dana nakon ubistva Vidakovića u Budvi 24. jula 2013. po poternici Srbije uhapšeni su crnogorski državljani Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić zbog sumnje da su par meseci ranije organizovali ubistvo Nikole Bojovića.

  Mediji su ranije pisali da je povod za ubistvo Nikole Bojovića navodna osveta Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. u Beogradu.

  Kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića sumnjici se Saša Cvetanović zvani Pit bul (34).

  On je 30. avgusta 2013. godine uhapšen u crnoj Gori a posle par meseci je izručen Srbiji.

  Delibašić je proletos pravosnažno oslobođen optužbi za učešće u pljački zlatare „Izrael dajmond centar“, u Kolarčevoj ulici u Beogradu 2008. godine zbog nedostatka dokaza.

  Luka Bojović, rođeni brat ubijenog Nikole je u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja (arsenala) oružja i falsifikovanja isprave.

  Srbija je zimus povukla poternicu za njim nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više u ubistava, dok mu je stara kazna od 15 meseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o sprskom zahtevu za izručenje.

  Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com