• Gradovi

  Prirodnjački centar posetilo više od 30.000 turista

  SVILAJNAC – Prirodnjački centar u Svilajncu, jedinstvenu naučno obrazovnu ustanovu na Balkanu od otvaranja, 29. juna, do sada posetilo je više od 30.000 turista, izjavio je danas Tanjugu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

  „Iduće godine očekujemo posetu od najmanje 100.000 ljudi“, rekao je Milanović i ocenio da je Prirodnjački centar znatno obogatio turističku ponudu Svilajnca, Pomoravlja i Resave.

  Turisti, studenti, učenici, naučni radnici, ljudi od struke, u Prirodnjačkom centru mogu videti četiri tematske izložbe na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja u Beogradu i Rudrsko geološkog fakulteta univerziteta u Beogradu.

  Reč je o izložbama: „Geološki vremeplov“, „Svet dinosaurusa“, „Svet minerala i stena“ i izložbu Biodiverziteta Srbije. U zabavnom dina parku je izložbena postavka replika dinosaorusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju.

  Na postavljanju eksponata „strašnih guštera“, uz najstručnije ljude iz Srbije radili su i istručnjaci iz inostranstva iz oblasti prirodnjačkih nauka, potsetio je Milanović.

  U Centru se nalaze skeleti: diplodokusa, petorosaurusa i tiranosaurusa reksa koji čine stalnu postavku „priroda praistorije“, a koji su namenjeni naučnom delu prirodnjačkog centra. Na postavljanju i montaži skeleta radio je tom stručnjaka iz Holandije na čelu sa poznatim svetskim peleontologom Artom Valenom (Arrt Walen).

  Prirodnjački centar je udaljen šest kilometara od autoputa (Markovac), ulaz je radnim danom 500 dinara, za decu do 12 godina 350 dinara.

  U okviru Centra je i „3 D“ bioskop sa 60 mesta za prikazivanje naučnih i

  dokumentarnih filmova.

  Preview

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Slide

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Slide

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Slide

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Slide

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Slide

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Slide

  PRIRODNJACKI CENTAR

  PRIRODNJACKI CENTAR

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com