Gradovi

Priština:Poslanici biraju predsednika, uskoro odluka Srba o podršći

GORAŽDEVAC – Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je u Goraždevcu da će Srpska lista sutra doneti odluku o eventualnoj podršci nekom od kandidata za predsednika Kosova i učešću na sednici Skupštine Kosova.

Simić je novinarima rekao da još traju konsultacije unutar Srpske liste o tome da li će učestvovati na sutrašnjoj sednici kosovske skupštine, na kojoj bi trebalo da bude izabran predsednik Kosova.

On je kazao da će odluka biti u interesu srpske zajednice koja živi na Kosovu i Metohiji i da će odluku o izboru kosovskog predsednika doneti neposredno pred početak sednice parlamenta.

Simić je naglasio da je Srpska lista potpuno jedinstvena po ovom pitanju i da ne postoje frakcije unutar nje, te da odluke donose jedinstveno, uz konsultaciju sa zvaničnim Beogradom i koalicionim partnerima u Prištini.

U Goraždevcu je danas održan sastanak predstavnika Srba koji su uključeni u rad kosovskih institucija sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

Sednica kosovske skupštine, na kojoj treba da bude izabran predsednik Kosova, zakazana je za sutra u 11 časova, a kandidati za tu funkciju su lider DPK Hašim Tači i Rafet Rama iz iste partije.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh