Gradovi

Pritvoren recikler iz Smedereva zbog utaje poreza

BEOGRAD – Direktoru privrednog društva iz Smedereva za otkup sekundarnih sirovina određen je pritvor u trajanju do 30 dana na osnovu krivične prijave Poreske policije, a zbog osnovane sumnje da je utajio 50 miliona dinara poreza, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Poreska policija je protiv osumnjičenog 11. februara 2016. godine podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu, zbog postojanja osnovane sumnje da je uz pomaganje odgovornih lica u šest preduzeća iz Beograda, izvršio krivično delo poreske utaje i oštetio budžet Republike Srbije za više od 49 miliona dinara, navodi se u saopštenju.

Prijavljeni je, kako se dodaje, osumnjičen da je od marta do decembra 2014. godine, od nepoznatih fizičkih lica otkupio 2.720 tona raznih sekundarnih sirovina u ukupnoj vrednosti od 258,8 miliona dinara.

U svojim poslovnim knjigama lažno je prikazao da je sekundarne sirovine nabavio od šest tzv. „peračkih“ i „fantom“ preduzeća iz Beograda.

Navedene radnje je preduzeo u nameri da izbegne plaćanje poreza na dohodak građana, koji se obračunava i plaća u slučajevima kada se otkup sekundarnih sirovina vrši od fizičkih lica. Ukupan iznos izbegnutog poreza je 49.313.218 dinara, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Foto Tanjug/N.Milošević, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh