Gradovi

Privrednici iz emirata Adžman traže partnere u Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovarao je sa delegacijom Privredne komore emirata Adžman, koju u poseti Srbiji predvodi šeik Sultan Saker Rašid al Nuaimi, o mogućnostima privredne saradnje i realizacije aranžmana dve poslovne zajednice u različitim sektorima, saopštila je danas PKS.

Kako je istaknuto na sastanku u PKS, Adžman je emirat u usponu, realizuje velike razvojne projekte, što predstavlja šansu za kompanije iz Srbije da prošire poslovanje i pozicioniraju se na tom tržištu.

Kao posebno perspektivni sektori navedeni su industrija hrane i pića, industrija nameštaja, građevinarstvo, logistika, kao i saradnja u oblasti obrazovanja i savremenih tehnologija.

Čadež je istakao veliku podršku komore na povezivanju poslovnih zajednica Srbije i emirata Adžman, u organizaciji sajmova, poslovnih foruma i bilateralnih razgovora privrednika.

On je ukazao na odlične kapacitete kompanija iz Srbije da budu pouzdani partneri poslovnoj zajednici emirata Adžman, kao i na pomoć komore domaćim firmama u oblasti prehrambene industrije u vezi primene sertifikata HALAL, kako bi uspešno izvozile na to tržište.

Sastanku u PKS prisustvovali su generalni menadžer PKS Milan Vranić, zamenik generalnog menadžera PKS Mihailo Vesović i ambasdor UAE u Srbiji Džuma Rašid al Daheri.

Šeik Sultan Saker Rašid al Nuaimi, potomak vladajuće porodice i član Upravnog odbora u Privrednoj komori Adžmana, rekao je da postoji velika zainteresovanost privrednika tog emirata za saradnju sa firmama iz Srbije.

Šeik je pozvao privrednike iz Srbije i predstavnike kompanija da posete Adžman i učestvuju na Međunarodnom sajmu urmi, po čemu je taj emirat poznat.

U PKS održani su i bilateralni razgovori predstavnika kompanija iz sektora industrije hrane, nameštaja, građevinarstva.

Delegacija Privredne komore emirata Adžman boraviće u Beogradu oo 10. novembra.

Sutra će posetiti Međunarodni sajam nameštaja i razgovarati sa privrednicima o mogućoj saradnji u toj branši.

Privrednici iz Adžmana posetiće i Beograd na vodi.

Adžman je najmanji emirat u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a počeli su velika ulaganja u izgradnju hotela.

To je dobra prilika za srpske firme ne samo u oblasti građevinarstva već i prehrambene industrije da budu snabdevači hotelskim lancima.

Foto PKS

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh