• Gradovi

  Priznanje za unapređenje kulturnih i religioznih vrednosti

  BEOGRAD – Predsednik Srpskog prosvetno-kulturnog društva „Prosvjeta“ za Austriju Srđan Mijalković iz Beča dobitnik je Povelje Interparlamentarne skupštine pravoslavlja za istrajni i posvećeni rad na očuvanju i unapređenju kulturnih i religioznih vrednosti, poštovanju ljudskih i verskih prava i saradnji i jedinstvu pravoslavnih naroda.

  Kako je saopštila Skupština Srbije, Mijalkoviću je prizanje juče na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu uručio predsednik delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Aleksandar Čotrić.

  Navodi se da je Čotrić tom prilikom naglasio da je „Prosvjeta“ proteklih godina veoma dobro sarađivala s Interparlamentarnom skupštinom pravoslavlja, međunarodnom parlamentarnom organizacijom koja okupla poslanike iz 28 zemalja sa svih kontinenata“.

  „‘Prosvjeta’ je primer i za sve naše organizacije u rasejanju zbog brojnih, veoma uspelih projekata, poput – organizovanja učenja srpskog jezika, duhovnih tribina, stručnih predavanja, humanitarnih koncerata, pozorišnih predstava, obeležavanja značajnih datuma i godišnjica, što je umnogome doprinelo snaženju duhovnosti među Srbima u Austriji i zbližavanju sa Eparhijom austrijsko-švajcarskom Srpske pravoslavne crkve“, rekao je narodni poslanik Aleksandar Čotrić.

  Zahvalivši na priznanju, Mijalković je rekao da će to biti „podstrek svim članicama i članovima SPKD „Prosvjeta“ da ubuduće rade još posvećenije na predstavljanju kulture srpskog naroda u Austriji i pravoslavnog identiteta i povezivanju među Srbima na svim prostorima na kojima žive.

  Na čelu Interparlamentarne skupštine pravoslavlja je poslanik ruske Dume Sergej Popov, a sedište Međunarodnog sekretarijata se nalazi u Atini, u parlamentu Grčke.

  Foto Tanjug/ R.Prelić, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com