• Gradovi

  Priznanje „Zoran Đinđić“ Strahinji Kovačeviću

  NOVI SAD – Istraživač – saradnik na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, Strahinja Kovačević ovogodišnji je dobitnik priznanja „Dr Zoran Đinđić“, koje se dodeljuje njuspešnijim mladim naučnicima i istražvačima iz AP Vojvodine.

  Kovačeviću, koji je zvanje doktora nauka na studijskom programu prehrambeno inženjerstvo stekao sa svega 27 godina, pomenuto prestižno priznanje, koje je večeras dodeljeno po dvedeseti put, uručila supruga pokojnog Zorana Đinđića, Ružica Đinđić, na svečanosti održanoj u Holu zgrade Pokrajinske vlade.

  Na svečanosti je dodeljeno i priznanje za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka, a dobitnik je master akademskih studija na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Saša Popović koji je to priznje dobio za diplomski rad na temu „Aristotel o ontološkom statusu geometrijskih objekata“.

  Popoviću, koji je osnovne akademske studije filozofije završio sa prosečnom ocenom 9,94, priznanje je uručio rektor Novosadskog univerziteta Dušan Nikolić.

  Za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu za školsku 2014/2015. godinu proglašen je i nagrađen Vukašin Jovanović, sa Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu.

  Jovanović je Ekonomski fakultet u Novom Sadu – smer Menadžment završio sa prosečnom ocenom 10,00, a nagradu mu je uručio predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

  Pored navedenih priznanja, nagrade su imale i novčani deo od po milion, 300.000 i 200.000 dinara.

  Link Izvora

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com