Svet

Prodat tiket od 1,5 milijardi dolara

Identitet dobitnika još nije poznat, a portparol Kalifornijske lutrije Aleks Traverso je rekao da je dobitnički tiket prodat u Čajni hilsu u toj državi, prenosi AP.

Ispred prodavnice u kojoj je tiket kupljen odmah su se sjatile televizijske ekipe i građani.

Ta prodavnica će dobiti milion dolara bonusa zato što je prodala dobitnički tiket, rekao je Traverso.

Milioni ljudi pratili su sinoć izvlačenje brojeva u televizijskom prenosu uživo, a pobednički brojevi su bili 8, 27, 34, 4 i 19, uz „Pauer“ broj 10.

Moguće je da postoje dobitnici džekpota i u drugim državama, ali je potrebno nekoliko sati da bi se to utvrdilo.

Dobitnik može da izabere da li će mu se džekpot isplaćivati u godišnjim ratama tokom 29 godina ili će odmah dobiti celu isplatu, nakon što plati porez.

Dobitnici moraju da plate 39,6 odsto od vrednosti zgoditka na ime federalnog poreza na prihod, podseća američka agencija.

Tiketi za „Pauerbol“, polunedeljnu lutriju, prodaju su u 44 američke države, kao i u Kolumbiji, Devičanskim ostrvima i Portoriku.

Džekpot je dostigao rekordnu vrednost, koja se uvećavala od 4. novembra kada je iznosila 40 miliona dolara, pošto je od tada 20 izvlačenja brojeva prošlo bez dobitnika.

U Lutriji kažu da je prodaja tiketa dostigla rekordne nivoe, donoseći više od milion dolara na sat samo u Teksasu u poslednjim satima pred izvlačenje, navodi AFP.

Prethodna rekordna vrednost džekpota u SAD, koja je zabeležena 30. marta 2012, iznosila je 656 miliona dolara, a glavni zgoditak tada je otišao u ruke tri dobitnika iz Severne Karoline, Portorika i Teksasa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh