• Gradovi

  Proglašeni pobednici konkursa „Evropska zelena nedelja“

   

  U Narodnoj biblioteci Stevan Sremac” u Nišu održana je manifestacija povodom proglašenja pobednika Likovnog konkursa „Evropska zelena nedelja“, organizovanog za učenike od I do IV razreda osnovnih škola na teritoriji grada Niša. Povodom svečanosti proglašenja najboljih učeničkih radova, u Biblioteci je održana i interaktivna, tematska predstavu za decu.

  Zelena nedelja obeležava se od 13. do 17. maja nizom manifestacija i konferencija širom Evrope. Likovni konkurs koji je sprovela Narodna biblioteka „Stevan Sremac” u saradnji sa EU info kutkom bio je način da se ova nedelja obeleži u Nišu, te zajedno sa osnovcima, njihovim nastavnicima i roditeljima ukaže na značaj zaštite životne sredine. Promenom loših ekoloških i potrošačkih navika moguće je zaštititi prirodu i očuvati stabilnu klimu za buduće naraštaje.

  Pobednicima konkursa nagrade su uručile Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke i Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka Niš, ujedno i jedna od članica žirija uz Biljanu Marinković Vukadinović, dipl. slikarku i Ljubišu Nikolića, dipl. bibliotekara.

  Mnogobrojne aktivnosti koje predstavljaju našu rutinu obavljamo ne razmišljajući o njihovom uticaju na okolinu i društvo u celini. Kada bi ostatak sveta živeo i trošio poput Evropljana, bili bi nam potrebni prirodni resursi tri ovakve planete. Činjenica da smo dostigli ekološke granice i da prirodni resursi nestaju, poziva na akciju i promenu ponašanja svakog od nas, te je jako važno u promenu ekoloških navika uključiti najmlađe.

  Narodna Biblioteka „Stevan Sremac“ jedna od članica EUTEKA mreže koja se uključila u ovogodišnje obeležavanje Evropske zelene nedelje. Svi nagrađeni radovi, kao i oni koji su ušli u uži izbor biće deo izložbe u prostorijama EU info kutka Niš (Voždova 5, Niš) koju možete posetiti već od 18. maja.

  Nagrađeni učesnici po kategorijama:

  Prvi razred:

  1. Nikola Jovanović, OŠ „Ivo Andrić”
  2. Danilo Đuričić, OŠ „Miroslav Antić”
  3. Leontina Savić, OŠ „Car Кonstantin”

  Drugi razred:

  1. Кalina Veličkov, OŠ „Car Кonstantin”
  2. Staša Vučković, OŠ „Ćele Кula”
  3. Dušica Stojković, OŠ „Кole Rašić”

  Treći razred:

  1. Lana Ilić, OŠ „Ratko Vukićević”
  2. Jovana Stojković, „OŠ Car Кonstantin”
  3. Sergej Jović, OŠ „Stefan Nemanja”

  Četvrti razred:

  1. Dunja Veličković, OŠ „Car Кonstantin”
  2. Anđelija Dikić, OŠ „Car Кonstantin”
  3. Tara Jovanović, OŠ „Ćele Кula”

  LJ.K.

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com