Gradovi

Projekat Heterlend dobar za džepove demokrata

NOVI BEČEJ – Opštinski odbor SNS-a u Bečeju poručio je danas da je objekat Heterlend u Bočarima dobra inicijativa civilnog društva, ali da se pod lošim upravjenjem DS-a i Bojana Pajtića pokazla samo kao profit za njihove džepove.

„Na taj način ukradena je nada za bolju budućnost ove dece. Ono što je počelo kao odlična ideja završila se kao jedan od najvećih promašaja u regionu i jedna od najvećih pljački narodnih para u Vojvodini“, poručeno je sa konferencije za novinare tog odbora.

Medijima su se obratili Saša Maksimović, predsednik OO SNS Novi Bečej, Branko Svilengaćin i Milka Budakov, predsednica Interesorne komisije Novi Sad koji su prokomentarisali temu iz ugla njihove profesije i skrenuli pažnju na važnost ovog projekta.

Saša Maksimović, predsednik Opštinskog Odbora Srpske napredne stranke Novi Bečej je napomenuo da ne smemo zaboraviti štetu koju je sadašnja pokrajinska vlada načinila i da je ovaj projekat uključen u plan Ministarstva zdravlja republike.

„Prva stvar koju bi Srpska napredna stranka uradila po ovom pitanju čim bi nam građani ukazali svoje puno poverenje u Vojvodini, je to da bismo prvo okončali sve štetne ugovore uključene u ovaj projekat i potpisali bismo ugovore sa novim kompanijama za projekat, pri čemu bi cela procedura bila transparentna“, rekao je Maksimović.

Naglasio je i da će popraviti ovaj Dom za decu sa smetnjama u razvoju, ili će izgraditi novu zgradu, ali neće dići ruke od ovog projekta, niti od ove dece i njihovih porodica.

„U narednim godinama, nadamo se da ćemo pružiti pomoć koja je potrebna za više od 1.200 dece, ovaj objekat ima ključnu ulogu u poboljšanju njihove budućnosti“, dodao je Maksimović.

„Otvaranjem ovog objekta stvorilo bi se 30 novih radnih mesta u domenu socijalne zaštite u Bočarima i Novom Bečeju i to bi bila početna tačka za podsticanje razvoja ovog regiona. Meštani sa svojih njiva i bašti bi snabdevali hranom kompleks, što bi hranilo i njihove porodice i podiglo ceo kraj“, rekao je Maksimović

Dodao je da ima poverenja u pravosudni sistem i u Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu i da će oni koji su krivi za trenutnu situaciju u Heterlendu odgovarati za ovaj skandal i proneverene pare građana.

Deca i njihove porodice su videli u rekonstrukciji zamka njihovu budućnost, oni su verovali da će deca imati neophodnu negu, i da će se mladi ljudi zaposliti, da će poloprivrednici imati gde da prodaju svoje proizvode.

Maksimović je dodao da 24. aprila narod ima priliku i šansu da izabere bolju budućnost za svu decu, jer samo ujedinjeni možemo im obezbediti bolju šansu za život.

Ako budemo radili zajedno, možemo biti sigurni da će Vojvodina postati još bola, rekao je Maksimović.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh