• Gradovi

  Projekat o saradnji za unapredjenje prakse javnih nabavki

  Projekat o saradnji za unapređenje prakse javnih nabavki

  BEOGRAD – Predstavnici Vlade Srbije, Republičke komisije za zaštitu u postupcima javnih nabavki, Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) potpisali su danas projekat o tehničkoj saradnji čiji je cilj unapređenje prakse javnih nabavki u Srbiji.

  Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički rekla je da od efikasnosti procesa javnih nabavki zavisi privredni razvoj.

  „Koliko država doprinosi privrednom razvoju i razvoju privatnog sektora kroz investicije i obrazovanje, toliko doprinosi i kroz javne nabavke, ukoliko ih radi etički i profesionalno i znalački, a pogotovo u Srbiji je jako važno da smo u stanju da zaštitimo mala i srednja preduzeća kao ponuđače jer to je ono što će da nosi privredni rast i zapošljavanje u Srbiji“, rekla je Udovički.

  Predsednik Republičke komisije za zaštitu u postupcima javnih nabavki Hana Hukić iskazala je zadovoljstvo što je republička komisija prepoznata kao značajan činilac u sistemu javnih nabavki Srbije.

  Ona je navela da komisija na godišnjem nivou donese odluke po žalbama u postupcima procenjene vrednosti preko milijardu evra.

  „Jasno je koliki je naš uticaj u procesu javnih nabavki i time uticaj na tržište i celokupkupnu privrednu aktivnost“, rekla je Hukić.

  Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji Danijel Berg rekao je rekao je da je važno da postoji jasan i transparentan proces javnih nabavki.

  On je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na tome što je obezbedila sredstava da bi mogao da se finansira nastavak saradnje.

  Preview

  UDOVICKI, HUKIC, BERG

  Slide

  KORI UDOVICKI

  Slide

  HUKIC, UDOVICKI

  Slide

  UDOVICKI, HUKIC, BERG

  Slide

  DANIJEL BERG

  UDOVICKI, HUKIC, BERG

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com