Novosti online

Пројекције: Фицо освојио изборе у Словачкој

БРАТИСЛАВА – Словачки премијер Роберт Фицо освојио је данас одржане парламентарне изборе, али је изгубио комотну већину у парламенту, показују резултати анкета по изласку са биралишта.

Резултати које је објавила приватна тв станица Маркиза показују да је његова партија Смер-Социјалдемократи добила 27,3 одсто гласова, преноси АФП.

Грађани Словачке гласали су данас на парламентарним изборима, а према проценама аналитичара, очекивало се да би већину гласова требало да освоји странка Смер премијера Роберта Фица.

Биралишта су отворена јутрос у седам часова, а затворена у 22 сата, пренео је Ројтерс.

Анкете су и уочи избора показивале да ће Смер ипак изгубити парламентарну већину, услед тога што је та странка изгубила део подршке грађана након корупционашких скандала и протеста просветних и здравствених радника због ниских плата.

Будући да ће Словачка у јулу преузети шестомесечно ротирајуће председавање Европском унијом, исход данашњих избора у тој земљи ће се помно пратити и у Бриселу.

Фицо, који је одбацио мултикултурализам назвавши га фикцијом, истакао је да никад неће прихватити квоте ЕУ за распоређивање избеглица који су у великом броју стигли у Грчку и Италију из Сирије и других земаља. (Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh