Gradovi

Prokop dokaz koliko je „Beograd na vodi“ pogurao projekte

BEOGRAD – Otvaranje Prokopa 39 godina nakon početka izgradnje je dokaz koliko je projekat „Beograd na vodi“ pogurao mnoge druge projekte, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

„Ovo je veliki uspeh Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, 39 godina je prošlo od kako je Prokop počeo da se radi. On je dokaz koliko je projekat „Beograd na vodi“ pogurao mnoge druge projekte. Drugi će biti preseljenje autobuske stanice na Novi Beograd“, rekao je Vesić za TV Pink.

Grad je, prema njegovim rečima, apsolutno spreman da do kraja godine završi pristupne saobraćajnice do Prokopa iz Bulevara Aleksandra Karađorđevića, a u narednim godinama i sa auto-puta.

U okviru sređivanja pristupnih saobraćajnica, prema njegovim rečima, biće rekonstruisana i Ulica Dragana Mancea, kao i kanalizacija.

Tender za pristupne saobraćajnice iz tog bulevara se završava 29. februara, tokom marta će biti izabrani izvođači, a u maju se očkuje početak radova, rekao je Vesić.

„Ovo je za nas veliki dan, zahvaljujemo se Vladi Srbije, jer je uspela da nabavi sredstva. Ovo je deo uređena Beograda i deo izgradnje Beograda onako kako želimo i treba da bude“, rekao je Vesić, dodajući da će Prokop imati punu funkciju onda kada tu bude prolazio i metro.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh