• Gradovi

  Прокупачка болница набавила најмодерније медицинске апарате и санитетско возило

  Прокупачка Општа болница „Др Алекса Савић” набавила је најмодерније медицинске апарате и санитетско возило комплетно опремљено за пратњу пацијената са медицинском екипом, вредно 4.785.228 динара, саопштили су данас из те здравствене установе.

  Портпарол болнице Натали Николић рекла је агенцији Бета да ће тим возилом значајно унапредити и побољшати свакодневне активности Одељења за пријем и збрињавање хитних стања и Службе за болничко-санитетски транспорт, а пацијентима ће се обезбедити да што пре и најсигурније буду транспортовани до Клиничких центара у Нишу и Београду.

  Према њеним речима, за Одељење ортопедије набављен је најсавременији систем за хирургију костију вредан 2.190.000 динара, који ће побољшати квалитет операција и смањити упућивање пацијената из Топличког округа на Ортопедске операције у Клиничке центре у Нишу и Београду.

  Навела је и да је болница набавила и савремени ултразвучни апарат чија је вредност 3.014.400 динара и који ће значајно унапредити рад на Одељењу радиологије.

  „Овим апаратима осавремењен је рад лекара прокупачке болнице а пацијентима омогућено да у најкраћем року овде добију правовремену и стручну лекарску помоћ”, рекла је Натали Николић.

  Прокупачка болница, једина стационарна установа за све становнике четири општине Топличког округа, ускоро ће бити пресељена у модернију зграду у 30.000 квадрата, сада незавршеног Дома здравља у Прокупљу.

  За тај посао већ су обављене све припремне радње и радови на пресељењу почеће у марту месецу ове године.

  Ова инвестиција вредна две и по милијарде динара у потпуности ће бити финансирана из републичког буџета.

  Бета

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com