Gradovi

Prolaz samo onima koji traže azil u Austriji i Nemačkoj

ADAŠEVCI – Migranti koji ne izraze zahtev da azil traže na teritoriji Austrije i Nemačke, od danas neće moći da prođu kroz teritoriju Srbije, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Od danas na osnovu odluke austrijske vlade, koja nam je dostavljena preko vlada Slovenije i Hrvatske, migranti neće moći da nastavljaju svoje kretanje ako nisu izrazili nameru za traženje azila na teritoriji Austrije i Nemačke“, rekao je Vulin novinarima prilikom obilaska privremenog Prihvatnog centra za migrante u Adaševcima.

Vulin, koji je predsednik Radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova, objasnio je da migranti koji traže druge zemlje i koji svoju nameru o azilu hoće da izraze na teritoriji druge zemlje, neće moći da pređu teritoriju Hrvatske, Slovenije, Austrije, a samim tim i Nemačke.

Iz toga je, naveo je on, proizašla odluka Vlade Srbije da primeni identičnu meru i o tome je obaveštena Vlada Makedonije.

Kontrole su, prema njegovim rečima, uspostavljene na granici Makedonije i Srbije, tako što će se u postojećim spiskovima uvesti posebna rubrika – gde se traži azil.

Vlada Srbije će, rekao je Vulin, kao i do sada nastaviti da štiti interese Srbije i da svaku odluku koju donosi, donosi na prvom mestu u skladu sa interesima građana i potrebe da migranti bezbedno prođu kroz našu teritoriju, budu nahranjeni, medicinski zbrinuti, bezbednosno provereni, ali uz vođenje računa o interesima Srbije i da ih štiti.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh