Novosti online

Промењена слика о руској лепотици

Марија Шарапова (29) спаја многе супротности: руску лепоту и амерички гламур, сибирску зиму (рођена у Њагању) и сунце Флориде (од девете године живи у Брадентону), савршену слику спортске диве и сумњу у витештво…

Шта год да покаже истрага поводом позитивног допинг-теста на мелдонијум – летонски лек који постоји четири деценије а тек је од почетка ове године забрањен у спорту – слика о дугоногој лепотици (висока 188 цм) и трећој најмлађој победници Вимблдона биће заувек промењена. Слаба су утеха хиљаде порука подршке последњих дана на „Фејсбуку”, на којем је 2014. године уписала један од многих рекорда: прва личност у свету тениса с више од 15 милиона пратилаца.

С четири године почела је да игра тенис, са шест била у кампу у Москви чији је промотор била Мартина Навратилова, са девет отишла у САД, са 17 с лакоћом савладала Серену Вилијамс (6:1, 6:4) у финалу Вимблдона, са 18 постала спортисткиња с највећом зарадом и избила на чело светске ВТА листе, са 23 потписала највећи уговор у женском спорту (63,4 милиона евра за осмогодишњу сарадњу с „Најкијем”), са 25 ушла у историју тениса као тек шеста тенисерка са „Каријер гренд слемом” (сва четири највећа турнира), са 27 други подигла пут пехар Ролан Гароса, а с непуних 29, 26. јануара 2016, признала да је била позитивна на допинг-тесту.

Од девете године калила се на чувеној академији Ника Болитијерија, где је две године провела без мајке Јелене, због проблема с визом и недостатка новца. Први тренер био јој је отац Јуриј. Живео је са супругом у Гомељу (Белорусија), а одмах после нуклеарне катастрофе у Чернобиљу (Украјина, 130 км од Гомеља), 1986. године, одселили су се у западносибирски град Њагањ, где се Марија родила 19. априла 1987.

Медији су увек помно пратили њен љубавни живот, па тако и везе с Адамом Левином (певач „Марун 5”), словеначким кошаркашем Сашом Вујачићем и бугарским тенисером Григором Димитровом.

Откако је у јулу 2004. освојила Вимблдон, постала је највећа атракција у женском спорту, надмашивши у спонзорским уговорима многе мушке звезде. Уз њено име свој лого су уцртале моћне светске компаније, међу њима и три које су после допинг афере одлучиле да промене свој однос према њој („Најки” и „Порше” суспендовали уговоре док се истрага не заврши, „Таг Хоер” не жели да продужи сарадњу). Партнери су јој тренутно и „Ејвон”, „Евијан”, „Хед”, „Супергуп”, „Шугарпова” (њен бренд слаткиша), а били су и „Моторола”, „Сони”, „Колгејт-Палмолив”, „Принц”, „Пепси”, „Кенон”, „Ленд ровер”, „Американ експрес”… „Форбс” је већ 11 година узастопце држи на челу листе спортисткиња с највећим зарадама на свету. Само прошле године зарадила је 26,9 милиона евра, а укупно у каријери око 255 милиона.

Уколико се испуне очекивања њеног правног тима (до годину дана ван тениса) то би значило да ћемо је још гледати у походу на трофеје. Ако би јој изрекли најтежу казну (четири године забране играња), њена каријера би практично већ сада била завршена, али то нико не очекује, јер се сувише новца врти око ње.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh