• Gradovi

  Promocija knjige Mihajla Todića: Kako je fudbal porastao?

  BEOGRAD – Izuzetno posećena promocije knjige „Kako je fudbal porastao?“, autora Mihajla Todića, dugogodišnjeg novinara i urednika Sportskog Žurnala, održana je danas na stadionu OFK Beograda.

  U prisustvu velikih imena srpskog fudbala poput Vladimira Petrovića Pižona i Dušana Maravića, bivših trenera Partizana Ljubiše Tumbakovića, Vuka Rašovića i Miodraga Ješića, kolega iz Žurnala i drugih medija, prijatelja, sa mnogo emocija govorilo se o magiji fudbala, počecima, pravilima…

  „Poslednjih 18 godina skupljao sam materijal, unazad 12 meseci pisao, da bi knjiga danas dočekala promociju. A sve je počelo oktobra 1998. godine kada mi je jedan kolega postavio naizgled jednostavno pitanje: Zašto se fudbal igra sa 11 igrača? Odgovor tada nisam znao, a pronaći ga bila je lična misija“, otkrio je Todić i pozvao sve prisutne da kada budu čitali knjigu pokušaju da to urade iz ugla 19. veka kada fudbal nije bio komercijalizovan kao danas.

  Recenzenti knjige bili su fudbalski treneri Slobodan Pavković i Aleksandar Janković, kao i poznati TV komentator Gojko Andrijašević.

  O knjizi je govorio i nekadašnji glavni i odgovroni urednik Žurnala Miodrag Simeunović, koji je rekao da je priča o odrastanju fudbala, u stvari, roman u fudbalu.

  Izdavači knjige „Kako je porastao fudbal?“ su Beoletra, Beoknjiga i Hobisport, a tgehnički urednik Vladimir Batica.

  Foto Tanjug, Ž. Vučković

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com