Gradovi

Promovisana knjiga o odbrani Srema od polava 2014. godine

NOVI SAD – Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ izdalo je monografiju „Kako smo branili Srem“, koja je danas promovisana, a koja predstavlja svedočanstvo na koji način je u maju 2014. godine branjen i odbranjen Srem od do tada nezabeležene poplava koja je pretila zbog rekordno visokog vodostaja reke Save.

U predgovoru ove monografije njen urednik Vanja Barišić Joković napisala je da je „monografija posvećena svim bezimenim ljudima koji su učestvovali u odbrani od poplava, umesto ordena za hrabrost – pobedili ste reku, poklonimo joj se zajedno“.

Osim detalja o stručnom i taktičko – tehničkom rukovođenju odbranom od poplava u knjizi su prestavljene i priče o onim „malim ljudima“ koji su bili najzaslužniji za pobedu nad podivljalom rekom.

Svoje viđenje tih dana maja 2014. godine i dešavanja u Sremskoj Mitrovici, Moroviću, Višnjićevu, Sremskoj Rači, Bosutu i Jameni izneli su i novinari koji su „odbranu Srema pratili sa lica mesta“, a njihovo viđenje prezentovano je u delu Monografije nazvanom „Iskustva medija tokom odbrane“.

Preview

MONOGRAFIJA

Slide

MONOGRAFIJA

Slide

PROMOCIJA KNJIGE

Slide

MONOGRAFIJA

Slide

MONOGRAFIJA

Slide

PROMOCIJA KNJIGE

Slide

PROMOCIJA KNJIGE

MONOGRAFIJA

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh