Zabava

Pronađene fotografije u napuštenom skladištu

U napuštenom skladištu u Fontani, Kaliforniji, naletela sam na skromnu gomilu nerazvijenog filma, 2013. godine. Bez ideje o tome šta bih mogla da dobijem, odlučila sam da se posvetim radu na ovim potencijalnim fotografijama.

Razvila sam film istog dana i dobila sam ogromnu arhivu fotografija drugih ljudi koje su postale moje. Izgledalo je kao da su napravljene u različitim regionima širom Sjedinjenih Američkih Država. To su fotografije završetka vrtića, crtanja grafita u Venis Biču, okupljanja Mormonske crkve, vožnji preko Amtraka i Grejhaunda. Povezivala ih je jedino činjenica da su pronađene u istom skladištu i završile u mom vlasništvu.

Sa izložbom Fontana, Kalifornija, SAD, dobila sam priliku da istražim načine na koje naše lične istorije utiču na to kako doživljavamo fotografiju. Pronađeni film je bila prilika da izađem iz svoje tradicionalne uloge fotografa i odigram ulogu sinteze sadržaja koji je prethodno napravljen. Zamagljujući liniju izmeću faktografije i fikcije, ili dokumentarizma i narativa, ove lične fotografije oslikavaju dualitet porodičnog života kroz različite momente koji mogu da se interpretiraju i kao poražavajuće i kao slavljeničke.

Coey Kerr radi za VICE. Pratite je na Instagramu.

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh