• Kultura

  Proslavimo uz crtaće! (VIDEO)

  Proslavimo uz crtaće! (VIDEO)Proslavimo uz crtaće! (VIDEO)

  Talični Tom, kauboj koji puca brže od svoje senke, jaše prema zapadu već 70 godina!

  Lik junaka koji se bori protiv braće Dalton nastao je 1946. godine, a njegove crte lica su navodno pozajmljene od Garija Kupera. Autor humorističkog vestern stripa je belgijski crtač Moris, kojem se sredinom šezdesetih, kao scenarista, pridružuje Rene Gosini, najpoznatiji po radu na „Asteriksu i Obeliksu“.

  Strip je od objavljivanja prodat u 300 miliona kopija širom sveta.

  Talični Tom se u Srbiji objavljuje više od pola veka, a priliku da ga upoznamo imali smo u beogradskom listu „Kekec“ kada je imenima likova kumovao pisac Duško Radović, tada član redakcije, scenarista stripova i prevodilac s francuskog.

  Serijal se od tada objavljuje i preštampava kod najvećih izdavara, u časopisima i albumima.

  Danas je srpski izdavač „Taličnog Toma“ beogradska edicija „Veseli četvrtak“. Epizodom „Junak mlakonja“ koja se pojavila na kioscima 2010. godine, započeto je najnovije izdanje ovog serijala kod nas, uključujući premijerne epizode koje rade Morisovi naslednici.

  Taličnom Tomu će, povodom rođendana, biti priređen poseban omaž na Međunarodnom festivalu stripa koji se trenutno održava u Francuskoj.

  Nama je jubilej poslužio da se podsetimo delića detinjstva. Hvala i srećan rođendan Talični.

  Izvor: YouTube

  Još jedan … Daltoni se popravljaju!

  Izvor: YouTube

  Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici – MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com