• Crna Gora

  Protest ispred ambasade Crne Gore zbog zakona o crkvenoj imovini

  Više stotina gradjana, mahom mladih, okupilo se večeras u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta u Beogradu ispred ambasade Crne Gore u centru Beograda, kako bi pružili podršku Srbima u Crnoj Gori i u znak protesta zbog hapšenja poslanika Demokratskog fronta i izglasavanja Zakona o slobodi veroispovesti.

  Sa razglasa je zatraženo da crnogorski ambasador u Beogradu bude proglašen personom non grata, da crnogorske diplomate budu izbačene iz ambasada Srbije širom sveta kao i da Vlada Srbije zatraži od Saveta bezbednosti UN i Saveta Evrope da raspravljaju o položaju Srba i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

  Upućen je poziv Patrijarhu Irineju da povede litiju za spas srpskog naroda, a Srbima u Crnoj Gori da brane svoje svetinje.

  Tokom skupa su sa razglasa puštane gusle a ulaz u ambasadu Crne Gore je zasut jajima.

  Okupljeni su nosili zastave Srbije i uzvikivali „Milo ustašo“, „Milove ustaše napolje iz Srbije“, „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija“ ali i „Vučiću pederu“.

  Demonstranti su se potom uputili ka predsedništvu gde su zastali par minuta, uzvikujući „Izdaja, izdaja“, a predsednik Otadžbinskog pokreta Obraz Mladen Obradović optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je „najveći izdajnik“ srpskog naroda.

  Noseći transparent sa natpisom „Zemaljska su carstva kratka, a nebeska traju doveka“, učesnici protesta su se potom uputili ka Hramu Svetog Save a saobraćaj je blokiran u ulicama kojima se kreće kolona.

  Protest ispred ambasade CG i kancelarija predsednika Srbije protekao je bez incidenata ali i vidljivijeg prisustva uniformisane policije.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com