Naše Novosti

ПРОТЕСТ: НАТО ЈЕ УБИЦА НАШЕ ДЕЦЕ! СРБИЈА НИЈЕ ЗАБОРАВИЛА МИЛИЦУ РАКИЋ И НАТО ЗЛОЧИНЕ!

 

Хиљаде грађана Београда протестовало је испред зграде Председништва Србије на Андрићевом венцу у Београду због потврђивања Споразума Србије и НАТО-а о сарадњи у области логистичке подршке. Београдске прорежимске телевизије игнорисале протест о коме јављају светски медији.

Детаљ са протеста "НАТО је убица наше деце" (Фото: oslobodjenje.rs)

Детаљ са протеста „НАТО је убица наше деце“ (Фото: oslobodjenje.rs)

Према неким проценама на скупу је било око 15.000 људи.

Скуп су организовали представници Српског сабора Заветници и покрета Образ.

Они су затражили расписивање референдума о том закону, као и о приближавању Србије НАТО-у до 27. марта.

Учесници протеста носили су заставе Србије, фотографије Владимира Путина, као и транспаренте против НАТО-а, узвикивали су „Косово је Србија“ и певали патриотске песме.

Поред тога, демонстранти су узвикивали и велики број увреда на рачун председника и премијера, а орило се и: „Руског цара чекамо да Косово спасе!“.

Након тога су сви у глас наставили да певају песму „Ој Косово, Косово“.

Скуп, који је прошао без инцидената, обезбеђивала је полиција, а саобраћај је због протестне шетње која је уследила од председништва и владе Србије до амбасаде Русије био успорен.

На скупу испред зграде Владе Србије речено је да је закон о сарадњи са НАТО-ом донет мимо воље народа и противно Уставу Србије, јер се, како тврде, предаје инфраструктура и допушта НАТО трупама да „крстаре нашом територијом“.

Заветници су најавили да ће у понедељак предати захтев Уставном суду Србије да тај закон прогласи неуставним.

Шетња је завршена испред амбасаде Русије, где је предато писмо у коме се наводи да закон којим се потврђује споразум са НАТО-ом „није донет у име народа“.

Према неким наводима, демонстранати су испред Амбасаде Русије где се са разгласа пушта руска химна, а народ пљеска и пева је. Амбасада Русије је тражила да се полиција која је постављена између амбасаде и окупљеног народа уклони.

Извор: rs.sputniknews.com/srbin.info/oslobodjenje.rs/Правда

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh